fredag 27 september 2013

inför v.40

Hej!

I går var vi och besökte Masthuggstorget för att se föreställningen: Alexander och påfågeln.
Det var en lite annorlunda pjäs och lång, men eleverna tyckte det var bra. Bamba hade skickat med pannkakor, frukt och grönsaker. Det är en fröjd att åka kollektivt med era barn. Alla sköter sig så bra. Efter besöket blev vi så inspirerade av just påfågeln att vi målade påfåglar idag.






Veckan startade med fotografering och vaccination. Vi fick inte gjort så mycket den dagen. Tankarna och känslorna hos barnen var lite överallt :)

I matematiken har vi arbetat med dubbelt och hälften. Testa gärna hemma om ditt barn förstår orden. Tex. vad är hälften av 10 kr? Om du dubblar dessa 7 bananer, hur mycket blir det?

Susie har läst berättelser om hur man räknade för i tiden. Eleverna har också tränat på att uppskatta olika summor samt arbetat med ental och tiotal.


  • På onsdag kommer klassen att lacka sina tänder med fluor. De ska inte borsta tänderna den kvällen.
  • Klassen kommer att vikarie på fredag då jag är bortrest.
Läxan i veckan är läsläxan. (ons-ons) 

Vi skrev inte i loggboken idag då vi valde att måla i stället.
På torsdag är det föräldraforum. Här kommer en öppen inbjudan till alla - även om du inte är föräldrarådsrepresentant.


Föräldraforum!
Vi vill hälsa alla våra föräldrarepresentanter välkomna till ett spännande möte om skolans trivsel- och ordningsregler! Vi kommer under höstterminen att arbeta med att utarbeta nya ordningsregler och självfallet måste vi ha med både våra elever och Er föräldrar i detta arbete. När Skolinspektionen kommer på besök i december kommer de att ha fokus på just detta område, så därför passar det extra bra!

Vi kommer börja gemensamt och gå igenom vad lagstiftningen och styrdokumenten säger om frågan. Får vi egentligen visa ut elever ur klassrummet eller beslagta mobiltelefoner? Vad gör man som elev eller förälder om man känner sig orättvist behandlad? Det blir både fakta och möjligheter till diskussioner!

Tid: Torsdag, 3 oktober kl. 18.00 - 19.30
Plats: Elevcaféet på äldre-delen. OBS! Ingång från trapphuset vid garageinfarten.


Dagordning
18.00 Välkomna och kort presentationsrunda
Rektorerna drar lite kort om vad lag och förordning säger.

18.30 Diskussioner i mindre grupper som leds av våra fyra arbetslagsutvecklare 19.00 Sammanfattning och kort presentation av gruppernas diskussioner
19.20 Övriga frågor från föräldrarepresentanterna till skolan
19.30 Slut

Det kommer bjudas enklare fika.
Välkomna!
Önskar rektorer och arbetslagsutvecklare 

Trevlig helg och vecka önskar jag er! Linda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar