fredag 13 september 2013

Inför v.38

Hej!

Jag vill börja med att tacka alla föräldrar som var med i går på föräldramötet. Det är alltid givande och roligt att träffa er och höra era tankar och åsikter.

Under veckan har vi börjat med det nya temat som heter: Jag i Partille. Vi kommer att arbeta på många olika sätt under temat som sträcker sig från nu till början av november. Huvudämnerna i temat är So och svenska. Vi har börjat med att titta på Google earth och zoomat in Partille och Björndammen. Vi har tränat på att skriva adresser. Barnen har fått berätta vad dem vill veta om Partille. Klassen har bestämt att varje elev ansvarar för en fråga och att svaren ska bli en bok. Detta arbete kommer att bli spännande!

Idag hade klassen bestämt att man fick ta med sig en sak hemifrån att visa upp. Det var väldigt uppskattat. OBS! Detta gäller inte varje fredag. Det kanske blir en gång till denna terminen. Jag meddelar när i så fall.
  • På tisdag är det skoljoggen. Ta med en vattenflaska och sköna kläder och skor att springa i.
  • På tisdag är det Sussie Magnussons första dag i klassen. Hon kommer att vara i klassen från 8.00-11.00. Hon kommer i huvudsak att arbeta med No och matematik.
  • Läsläxorna flyttar jag till onsdagar. Barnen får gärna lämna in läxan på tisdagar. Många elever i klassen har läsläxa tre ggr i veckan. Dessa dagar är kvar som vanligt.
  • På torsdag kommer vi, tillsammans med 1A och FA, göra en vandríng genom Partille och upp till borgen. Ta med matsäck, ha på sköna skor och rätt klädd. Vi går även om det regnar.

  • FOTO: måndagen den 23/9 kl. 8.10
  • VACCIN: måndagen den 23/9 kl 9.15. Vill du som förälder följa med är det bara att komma.




  • Vi kommer att åka till Masthuggsteatern den 26/9. Vi på skolan står för lunchen. Det räcker att ta med en vattenflaska.
Läxa: läsläxa: onsdag till onsdag

Luskamma era barn i helgen! Om vi alla gör det kanske vi blir av med småkrypen.

Trevlig helg och vecka! Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar