söndag 6 oktober 2013

inför v.41

Hej!

Här målar vi en stormålning av Partille.



Vi målar bilar och träd. I klassen gick vi igenom tre olika sätt att måla bilar samt träd på.




Vi hade klassråd i onsdags. Max var sekreterare och Sebastian var ordförande. Klassen tog upp flextid, nya saker på skolgården, nya regler vid stängerna.


I matematiken håller vi på att laborera med tal och verkligen förstå talets värde beroende på vilken plats den har i ett tal. Siffran 3 i talet 213 är värd tre ental. Siffran 3 i talet 312 är värt tre hundra osv.

I torsdags hade vi en trafikdag där vi arbetade med regler och trafikskyltar. Vi visade en trafikfilm, en sketch, gick en trafikpromenad och ritade egna trafikskyltar som ska sättas upp på vår stormålning.




I fredag kom en polis till oss och berättade om sitt jobb. Vi har börjat arbeta med yrken i Partilletemat. Det är några föräldrar som kommer till oss och berättar om sitt arbete. Vi vill gärna ha fler besök. Kan du/ni komma till klassen och berätta så hör av er till mig! Det är så uppskattat hos eleverna.

Alla elever fick fylla i sin profil i Unikum i fredags. Alla ska ha fått en samtalstid. Samtalen börjar v.42.

Fredagen den 11/10 åker vi till Jonsered på ett levande teaterbesök. Alla ska ha med sig matsäck denna dag. Vi börjar och slutar som vanligt. Ta på er kläder efter väder. Vi kommer att vara ute en hel del.

Läxa v.41: Läsläxan

Trevlig vecka önskar jag er! Linda 


2 kommentarer:

  1. Ska läsläxan även analyseras och sammanfattas i skrivboken? mvh Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. I boken finns det frågor som är fakta/förståelse/analys. De frågorna ska besvaras i skrivboken. /Linda

      Radera