fredag 22 november 2013

skridskodag +info v.48

Hej på er alla!

Vill börja med att säga att kameran är tillfälligt borta! Så snart jag hittar den kommer jag att lägga ut bilder från skridskodagen.

Tack Sören (Kevin A´s morfar) för att du körde väskorna till och från ishallen. Vi hade en rolig och givade dag ute på isen. Tack till er föräldrar som var med och knöt skridskor och hjälpte till på andra sätt.
Vi kommer att åka en gång till innan sportlovet.v.7.

I matematiken har vi arbetat med "gömda" tal. Te.x 6 + X = 16. Vad gömmer sig bakom X:et?
Vi har också räknat på tal som 2+6 - 20+60, 4+5 - 40+50.
I matematikspråket har vi talat om differans och summa.

I tisdags, när Sussie hade klassen, fick de träna på att uppskatta olika saker. De fick även bygga tre-dimmensionella figurer med kikärtor och tandpetare. I rytmiken hade klassen vikarie. Det var en kille som hette Emil som är anställd på kulturskolan.

I går genomförde vi ett stavnings-prov samt ett läsförståelse prov. Detta gjorde vi för att se hur eleverna har utvecklats och vad de behöver träna mer på.

I veckan som kommer ska eleverna få göra ett matematikprov. Detta gör vi för att se vilka elever vi ska "fånga upp" och som kommer att få delta i en matematiksatsning som vi kommer att ha under våren.

På onsdag kommer eleverna få läsläxa samt hemliga läxan. Den ska lämnas in samtidigt som läsläxan på näst kommande onsdag.

  • Luciakväll torsdagen den 12 december. Eleverna får vara vad de vill i luciatåget. Vi kommer enbart att lussa för er den kvällen. Skolans luciatåg tar åk 6 och 9 hand om. 

Hoppas ni får en trevlig helg och en fin vecka!

Mvh Linda Olsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar