fredag 29 november 2013

inför v.49

Hej!

I veckan har vi tränat på att forma bokstäver och ge kamratbedömning.
Vi började med att träna på motsolarna:
ett c
ett c som blir ett a
ett c som blir ett a som blir ett g
ett c som blir ett o
ett c som blir ett d

sedan tränade vi på de höga bosktäverna
ett l
ett l som blir ett k
ett f
ett t

Eleverna fick skriva av en mening på tavlan. Sedan satte de sig i grupper om fyra elever. Där visade eleven sin mening. Kamraterna fick berätta en bra sak om meningen och två saker som han/hon kan förbättra med sin handstil. Efteråt fick de skriva samma mening igen, men tänka på vad man skulle förbättra. Gissa om meningarna såg olika ut! 

Vi har läst ut boken Sandvargen. Vi har också läst boken: Den mörkaste platsen i huset. Jag slutade att läsa mitt i och eleverna fick i uppgift att skriva slutet ihop med sin skrivarkompis. De fick även måla en bild till samt redovisa slutet för sina klasskamrater. 

Klassen har också löst ett mattemysterie ur boken: Mattedetektiverna. Rubriken på mysteriet var: Lunchtjuven.
Det är underbart att se hur alla engagerar sig i att lösa det och hur stolta de är när de presenterar sin lösning för klassen. 

I matematiken har vi gjort ett matematiktest och jobbat med tallinjen, sorterat tal, placerat ut tal i olika storlekar, gissat på olika tal och tränat på 10-kompisarna. 

I onsdags testades brandlarmet på skolan. Olyckligtvis uppstod ett tekniskt fel och brandlarmet gick ca: 3 gånger. Detta var mitt i lektionen då jag brukar lyssna på allas läsläxor. Tyvärr hann jag inte  lyssna/ge läsläxa till alla. 




I onsdags hade vi klassråd. Chantelle var ordförande och Sara var sekreterare. 
Elevrådet informerade klassen om vilka beslut man tagit och vilka ärenden som är på gång. 
  •  Under vecka 49 kommer vi arbeta med temat: pengar.                                                                   I Unikum ligger en planering ifall ni är nyfikna. 
  • På tisdag kommer skolinspektionen och besöker oss. 
  • I klassen har vi en adventskalender som består av julsockar som eleverna själva målat. Bakom varje socka står en gåta. Vi har också köpt in en godiskalender.
  • Skolans avtal med skolfotograf företaget Stibe går ut nu. Vad tycker ni? Har ni andra förslag? Maila mig!

  • Önskar ni ansöka om flexibelt sportlov kan ni själva hämta blanketten på : http://www.partille.se/Kommunens-blanketter/Barn--utbildning/Blanketter-for-grundskolan/ Har ni ingen skrivare så printar jag ut den till er!
Läxorna v. 49: Läsläxa som vanligt och hemliga läxan ska in på onsdag. Ta med utländsk valuta på fredag om ni har hemma.

Här kommer bilder från ishallen. Jag har försökt få kort på alla, men det är svårt.

Linus har skridskoskola för barnen.





















ALLA var superduktiga och kämpade på bra! 

Trevlig helg och första advent/ Linda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar