fredag 15 mars 2013

Inför vecka 12

Hej allesammans!

Vi har gjort många experiment på luft för att visa på att luft tar plats, luft väger och att varm luft stiger. Nu kommer vi börja arbeta med vatten. I onsdags gjorde vi framsidan till vår luft och vattenbok. Vi använde vattenfärg och luft som vi blåste på färgen. Det blev fantastiska konstverk!





























I matematiken har vi repeterat subtraktion under tio. Det är bra om eleverna har olika strategier när de ska lösa talen. Om vi tar tre olika subtraktions-tal: 7-1, 9-8, 6-3 så använder man olika sätt att räkna på de tre talen. Jag har försökt visa det och få dem att räkna på olika sätt. Vi har också börjat att räkna 15-3, 18-4.



  • Torsdagen den 28/3 kommer vi ha påsk-disco mellan 12-12.40 ihop med alla ettor och tvåor på skolan. Man får gärna komma utklädd, i påskens tecken, den dagen. 
  • Jenny kommer att arbeta i klassen fram till vecka 16. Därefter tar hon över 1u då Emma går på mammaledighet. Jag kommer då arbeta 100% igen.
  • Påsklov vecka 14.
  • Vecka 15 kommer vi ha en engelska-vecka på skolan. Kanske är det någon förälder som kan komma och berätta om något engelskspråkigt land eller arbetar med det engelska språket. Hör gärna av er i så fall!

När ni går in på Unikum inför utvecklingssamtalet ska ni läsa vad ert barn fyllt i om skolan. Ni hittar det under IUP/Om mig/Eq. Ni som ännu inte lämnat in lappen för samtalstid kommer i veckan få en tid tilldelad av mig. Har ni inte möjlighet att komma vid den tiden är det ert ansvar att kontakta mig för en ny tid. 

Läxor: Läsläxa  måndag till måndag
           Hemliga läxa måndag till fredag

Mail: linda.olsson@edu.partille.se

Mvh Linda Olsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar