fredag 22 mars 2013

inför v.13 och 15

Hej!

Veckan har handlat mycket om vatten. Vi har gått igenom vattnets egenskaper samt vattnets kretslopp med svåra ord som: avdunstning, nederbörd, kretslopp, moln, väte, syre, vattenånga och molekyler. I onsdags hade tvåorna förberett fyra olika vattenexperiment som vi fick göra. Eleverna har fått skriva sina vattenord på datorn. Vi har också sett på två kortfilmer om Vattenmannen och Speed. I rytmiken sjunger vi vattensånger.





Tvåorna gjorde experiment med oss i onsdags!
Alla fick göra 4 experiment: blomman, flyter eller sjunker, karamellfärg i vatten och varmt-kallt-ljummet













 
I matematiken har vi arbetat med räknesagor med talen 11-20. På onsdag ska vi få titta på när den andra ettan spelar upp sina räknesagor. Efteråt spelar vi upp våra sagor. Det kommer bli mycket matematik att räkna ut under lite roligare former.


  • På torsdag är det påskdisco mellan 12-12.40. Barnen får gärna komma utklädda, i påskens tecken, den dagen. Samma dag är Sagas sista hos oss. Vi önskar henne all lycka till i sin nya skola och vi hoppas vi kan hålla kontakten. 
  • Påsklovet börjar på långfredagen och fortsätter veckan efter (vecka 14). Skolan börjar som vanligt måndagen den 8 april. 
  • Under vecka 15 kommer vi arbeta mycket med engelska på olika sätt.
Läxa: Läsläxa från måndag till måndag (v.15)
          Hemliga läxan från måndag till torsdag ( skärtorsdagen)
mail: linda.olsson@edu.partille.se

Mvh Linda Olsson 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar