fredag 1 mars 2013

inför v.10

Hej!

Nu har vi avslutat temat om skogens djur. Under veckan har nästa alla grupper redovisat. Varje grupp har också fått ansvara för en fråga till poängpromenaden som vi hade idag sista passet. Det var roligt att se att eleverna har tagit till sig mycket fakta om de svenska djuren i skogen.










I onsdags åkte vi till naturhistoriska museet för att titta på de djur vi har arbetat med, men också för att upptäcka andra djur. Innan museet öppnade lekte vi av oss på Plikta. Dagen blev lyckad! Det är ett nöje att åka på utflykt med klassen. Tack till Filippas pappa som var med.






I måndags blev det ingen idrott då både Linus och Peter var sjuka.

Vi har också haft klassråd. Greta var sekreterare och Ella var ordförande. På mötet lottade vi vilka som ska vara reserver för Max och Ella på elevrådet. Det blev Adam och Greta. Vi diskuterade suddigumsförvinnandet i klassrummet. Vi tog även upp stjärtlapparna. Det blir hål i dem och det har försvunnit några. Det kom också fram önskemål om en basketboll samt basketplan.



I torsdags var Christian här och visade sina jägarsaker. Eleverna fick även smaka på rökt älgkött.




  • Vi har ju ändrat lite i schemat för att få till fler halvklasstimmar. Detta har gjort att jag inte riktigt hinner med läsläxorna som jag önskar på fredagarna. Vi kommer nu att byta läxdag till måndagar. Läsläxan är alltså till måndagar. Då kommer jag hinna att lyssna på varje barn, diskutera texten samt ge ny läxa. 
  • På måndag är det föräldraråd på skolan, 18-20. Gretas mamma Helene är klassens representant. 
  • Vi börjar nu med temat: Luft och vatten. Det kommer vi arbeta med under vecka 10-12. 
Förra veckan skickade jag ut tider för utvecklingssamtal. Var vänlig att skicka tillbaks lappen för att få en tid. I måndags fyllde eleverna i sin profil på Unikum med hjälp av elever från åk 5. Det gick över förväntan. Eleverna fyllde i fliken "om mig", "eq" samt om matematik och svenska i de skriftliga omdömen. Innan samtalet ska ni gå in och läsa vad det står samt skriva om det är något speciellt ni vill ta upp på samtalet. 

Läxa:

Läsläxan från måndag till måndag ( De får en ny på måndagar)
Hemliga läxan från måndag till fredag

Mvh Linda Olsson

linda.olsson@edu.partille.se 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar