fredag 18 januari 2013

Inför vecka 4

Hej!

Det är härligt att det är snö ute. Det gör rasterna lite roligare. Klassen har fått köpa in 11 st stjärtlappar som de turas om att använda.

Vi kommer att vara ute en del i naturen under den här terminen. Se till att ditt barn har kläder för utevistelse varje dag. Det är bra om det ligger extra kläder i den blåa lådan. Barnen växer mycket så ser gärna över att stövlar/regnkläder/överdragsbyxor etc. passar och inte är för små.

Under veckan har vi arbetat med rim. Vi har läst rim-sagor, skrivit egna rim-meningar och försökt rimma på olika ord. Vissa tycker det är lätt andra har svårt för rim. Jag har försökt visa varför vissa ord rimmar och andra inte. För att ett ord ska rimma måste det sluta på samma ändelse.

tex:   k-att           k-o          g-ås
         n-att         sk-o          m-ås
         h-att         sn-o          l-ås

I matematiken har vi arbetat med talen 11-15 samt talraden 1-20. Vi har laborerat och lagt taltrappan 1-20. Vi har gömt tal på talraden som de ska hitta och byggt talen för att få en känsla av hur mycket det är. Vissa tycker det är svårt att veta vad talen heter efter 10. Låt dem gärna ramsräkna hemma och säga talen 11-20, i ordning, högt hemma.
Vi kommer att fortsätta arbeta med detta under veckan som kommer.


Klassen har också haft klassråd. Där bestämde de att på fredagar är det fri placering i bamba. Vi kommer att köra detta på prov två fredagar för att sedan utvärdera och se om vi kan fortsätta med det. På klassrådet bestämde vi att när klassen har fått 10 stjärnor ska vi se på film ( Tsatsiki, morsan och polisen) och äta popcorn.

Vi har ändrat om lite i våra scheman så nu kommer klassen att få  8-9 halvklass-lektioner i veckan. Det innebär att varje elev får minst 4 tillfällen i veckan då de bara är 10 st.
Efter sportlovet kommer vi att skifta idrottstider på röd och blå grupp.


  • Vecka 4 kommer Linus att ha ute-idrott. Blå grupp på fredag. 
  • Vecka 5 startar vi ett tema om djuren i vår skog. Efter det kommer vi att ha ett tema kring vatten/luft.

  • Vi kommer att åka skridskor tisdagen den 5/2. Finns det några föräldrar som vill och kan följa med oss? Finns det någon som kan köra packningen till och från Vallhammra ishall?

Läxor v. 4    Läsläxan från tisdag till fredag
                    Hemliga läxan från tisdag till fredag

Hälsningar Linda

Ps. Blir helt tokig på bloggen som inte vill lägga in några bilder...grrrr.... Jag ska försöka fixa detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar