fredag 25 januari 2013

Inför v. 5

Hej!
Det har varit en riktigt kall vecka. I Tisdags begav vi oss av till skolskogen för att undersöka hur skogen ser ut på vintern. Barnen upptäckte en massa. Vi kommer att gå till samma ställe under terminen för at ser hur naturen ändras med årstiderna.




Vi har också skrivit och berättat om vår taltrappa som vi byggde förra veckan. Bilder och text sitter uppe i klassrummet.

Vi har också arbetat med snöflingan. Vi har sett på olika bildspel på hur olika snöflingor ser ut. Vi har lärt oss hur strukturen ser ut och varför det blir flingor. Sedan fick alla måla sin snöflinga med blyerts, pastellkrita och vattenfärg. De ligger under press nu, men sätts upp nästa vecka.

En del barn är osäkra på hur talen sägs mellan 11-20. Låt dem ramsräkna hemma, både framlänges och baklänges. Låt de lägga rätt antal av de tal ni säger. Om du te.x säger 17 ska ditt barn ta fram 17 makaroner, legobitar eller något annan som finns lättillgängligt. Upprepa gärna flera gånger.




Hälge har försvunnit!! Men jag hörde av någon som hade hört av någon att han hade setts tillsammans med en råtta. Vi får se på måndag om han är tillbaka.
  • Klassen åker skridskor tisdagen den 5/2. Vi kommer att göra på samma sätt som förra gången. Vi går från skolan strax efter 8 och går tillbaks ca: kl 12. Vi kommer vara tillbaka innan kl.13. Alla ska ha med sig matsäck. Det finns skridskor/hjälm att låna men storlekarna är i begränsat antal.  
         Finns det någon förälder som kan köra klassens packning till/från ishallen?
         Finns det någon extra vuxen som vill vara med oss och åka på isen?

         Hör av er till mig snarast:  linda.olsson@edu.partille.se 

  • Jag kommer att vara bortrest v.6 och klassen får vikarie. 
  • Skolan är stängd vecka 7 då det är sportlov. Ni som har ansökt om flexibelt sportlov kommer snart att få ett samtal från skolan för att meddela att det inte blir något. Det är för få elever anmälda till skolgång vecka 7. 
läxor vecka 5

Läsläxa från måndag till fredag
Hemliga läxan från måndag till fredag

Mvh Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar