fredag 30 november 2012

inför v. 49

Hej på er!

Nu börjar det bli kallare ute. Titta gärna över så ditt barn har vantar och mössa. Innan ni går hem för julledigt, se gärna över stövlar och regnkläder. Titta efter så allt passar. Barnen växer så det knakar.

I måndags arbetade vi med språket. Vi lyssnade på hur många ljud ett ord har, hur många stavelser (klappar) ett ord har. Vi lyssnade på speciella bokstavsljud i ord. De flesta har superkoll på detta. Vi skrev i loggboken, lyssnade på Hälges helg, snurrade på snurran samt målade en julsocka till klassens julkalender.
På måndag får en elev öppna första luckan på vår adventskalender samt dra sin jusocka. Bak på sockan finns en gåta som klassen ska lösa tillsammans.

Vi har börjat skriva julsagor. Det var underbart att se vilken fantasi och skrivlust eleverna har. Alla ska få läsa upp sin saga i klassen. De ska även få ta hem sagan och läsa den för er!

Vi har jobbat med både geometri och pengar i matematiken. Målet är att de ska känna igen och namnge de fyra vanligaste geometriska formerna: cirkel, triangel, kvadrat och rektangel

När vi arbetade med pengar gick vi igenom våra mynt. Målet är att man ska veta att en 5-krona är lika mycket som 5 st enkronor. Om jag lägger fram dessa mynt och frågar hur mycket det är, så svarar den som inte har en förståelse för 5-kronans värde, att det är två kronor. Testa gärna hemma!


Vi har även börjat att träna på luciasångerna som vi ska sjunga den 10 december. Hoppas ni kan komma! Prata gärna hemma om vad ditt barn vill vara i luciatåget: lucia, tomte, tärna, sockerbagare, pepparkaksgubbe/gumma.

I onsdags bestämde vi att klassfesten blir av den 7 december. Vi kommer att ha festen mellan 11.45-12.45. Sista kvarten städar vi. Det blev också demokratiskt framröstat att man får ta med sig ett gossedjur om man vill. Man får även ha sin pjamas eller klä ut sig till något annat. Det var några elever som gärna ville baka eller fixa något annat till festen. Jag sa att de skulle höra sig för hemma. Vi bestämmer på måndag hur festen ska genomföras.


Nu vet jag varför bilderna inte kan publiceras. Jag har använt allt mitt lagringsutrymme på blogspot. Jag kommer att ordna detta snart.

Under v. 49 kommer vi att börja bygga våra leksaker. Lämna gärna olika material som kan vara användbart. Tack för allt som samlats in hemma. I dag sorterade vi allt i olika materialhögar.

Mvh Linda Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar