fredag 9 november 2012

Inför v. 46

Hej på er alla!

I veckan har vi startat upp vårt tema som vi ska arbeta med fram till jul. Temat heter: Leksaksfabriken.
I tisdags samlade vi alla 1-2:or på hela skolan. De fick träffa sex olika karaktärer som spelade upp en pjäs. Under pjäsen kom Susanne (rektorn) in och hade läst i tidningen att det ska starta en leksasfabrik på Björndammen. Via en inspelad presskonferans fick eleverna veta att de kunde få anställning i fabriken. Alla gick in i sina klassrum och skrev sitt personliga brev. Dagen efter fick de meddelat från Günter (leksaksdirektörn) att alla har blvit anställda. Eleverna fick då skriva ett anställningskontrakt där det stod att de skulle vara med på fabriksmötet, hitta på nya leksaker, hitta på namn på nya leksaker, göra en leksakskatalog samt att göra reklam för leksakerna. De har också fått sina ID-kort.

Eleverna kommer också få 6 speciallektioner kring leksaker ur olika infallsvinklar: miljö, genus, fantasi, historia, önskningar och inlevelse.

Igår fick eleverna komma med namnförlag till fabriken. Eleverna fick argumentera för sitt förslag. På måndag ska vi ha vår lilla omröstning och i slutet av nästa vecka kommer vi ha en demokratisk omröstning av de 6 olika förslagen som kommit in från skolan (ett från varje klass).






I matematiken har vi arbetat med klockan. Hel och halva timmar. Vi har gjort egna klockor, tittat på en film om tid och pratat om stress, ha bråttom, komma försent, kan man få mer tid? Vrida klockan tillbaka, längta till framtiden. Det är underbart att sitta och lyssna på deras funderingar och tankar. Om ditt barn är lite osäker på klockan kan man öva extra på: www.kunskapsstjarnan.se och klicka på matematik-klocka-analog. Där kan man bestämma vilka typ av klockslag man vill träna på.



  • torsdag ska eleverna ta med sig en leksak. Vi kommer att ta kort på den, skriva om den och göra lite sorteringsövningar med klassens alla leksaker.

  • Onsdagen den 21/11 åker vi skridskor. Vi samlas klockan 8 och går gemensamt bort till Vallhamra ishall. Ta med: skridskor, hjälm och matsäck. Det finns skridskor och hjälm att låna. Klassen kommer att få 30 min undervisning i skridskoåkning och säkerhet.
          Finns det någon förälder som kan tänkas köra vår packning till/från ishallen? Hör av er till mig snart.

Mvh Linda Olsson

mail: linda.olsson@edu.partille.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar