fredag 23 november 2012

inför v. 48

Hej!

Jag hoppas ni har läst inlägget innan ang de nya rutinerna vid frånvaro. Det är oerhört viktigt att ni gör som    det står.

Veckan har varit en aktiv vecka för eleverna. I måndags hade alla idrott och sista lektionen fick de ha Röris. Det är Friskis & Svettis som har ett gympa program för de mindre barnen. Många av lärarna på skolan fick utbildning i detta förra veckan.

I tisdags arbetade vi med leksaksfabriken. Eleverna fick i uppdrag att göra en sida i en leksakskatalog. Vi pratade mycket om reklam och dess budskap. Vi pratade även om färger, prissättning och genustänk.

Eleverna har även fått skriva sina önskelistor då tomten kom på besök. Listorna sitter utanför klassrummet.

I onsdags åkte vi skridskor. Tack för all hjälp!! Det var fantastiskt att ha så många föräldrar med som kunde hjälpa till att köra väskor, knyta skridskor, hjälpa till på isen och vara en extra tröstande famn. Vi hade en super bra dag!

I torsdags träffade eleverna på Fantasia. De fick även skriva och berätta om skridskodagen. Sista lektionen fick eleverna se filmen Toy story 3. Under tiden plockade jag ut eleverna en och en för att se vilka matematikkunskaper som har befäst hos dem och vad de behöver träna mer på.

I dag, fredag, har klassen vikarie då jag är hemma med min dotter. Loggböckerna skickas hem men jag har inte skrivit i dem. Ny läsläxa får eleverna på måndag tillsammans med hemliga läxan.

Klassen har nu fått 10 stjärnor. På onsdag ska vi bestäma vilken typ av klassfest vi ska ha och när.

  • Måndagen den 10 december har vi en lussefest ihop med f-klassen och 2:orna. Den börjar kl 18 och alla tar med sig en fikakorg som man fikar med efter att barnen har uppträtt med sitt luciatåg. Ni har också då möjlighet att titta in i klassrumet och se vad eleverna har arbetat med i temat: Leksaksfabriken.
  • Skolavslutningen är fredagen den 21/12.

Bloggen krånglar lite med bilderna. Jag får återkomma med dem senare.

Trevlig helg!

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar