fredag 24 januari 2014

inför vecka 5

Hej!

Ytterliggare en vecka har gått i rymdens tecken. Vi har lyssnat på skapelseberättelsen ur bibeln. Eleverna har fått en lektion om raketer och rymdresor samt om astronauter och tynglöshet. Vi har arbetat med månen och solen och skrivit en rymddikt som ett astrikon:

I tisdags arbetade vi med läsläxorna samt startade parläsning. I onsdags var Christoffer i klassen på förmiddagen. Då fick klassen lösa ett problem ihop med Mattedetektiverna samt arbeta med "mina mål". I fredag var hela klassen i den stora idrottshallen och hade Röris ihop med Linus. Det var mycket uppskattat.

*På måndag åker klassen skridskor. Vi börjar som vanligt kl 8.00. Vi kommer gå från skolan kl 8:50. Istid har vi mellan 10.00-12.00. Vi går därifrån ca: 12:20. Skolan ordnar lunch till eleverna. Ta med: dricka och frukt samt kläder för dagen. Som vanligt finns det skridskor samt hjälm att låna.

Finns det någon vuxen som kan hjälpa till att köra packningen till/från ishallen? Hör av er snarast till mig!  linda.olsson@edu.partille.se

*På fredag kl 12-13 är det bestämt att klassen ska ha en liten fest. Det är framröstat att det är en "alltingfest" vilket betyder att det är en gossedjur/pjamas/maskerad-fest ihop. Spännande! Flera elever ville baka till festen. Det är okej.

* Vecka 7 är det sportlov. De elever som sökt flexibelt sportlov är beviljade det. Lotta Brage kommer att vara lärare. Jag kommer att ordna med arbetsmaterial till den veckan.

* Vi kommer snart att vara extra kreativa i rymden-temat. Har ni: toarullar, kapsyler, småburkar, tyg, garn, knappar, sladdar etc. så ta med till skolan under veckan.

Felix var ordförande och Adam var sekreterare på klassrådet. Arbion och Filippa informerade från elevrådet. 









 Bilderna ovan visar våra läspar. Arbion och Filippa är också ett läspar.

Här är dikterna vi skrev.


Mvh Linda Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar