fredag 17 januari 2014

Inför vecka 4

hej!

Under veckan har vi jobbat mycket med Big bang och andra olika skapelse berättelser. Vi har lärt oss om vikingarnas skapelse berättelse och indianernas skapelseberättelse. På måndag berättar vi om bibelns skapelse berättelse. Eleverna har lyssnat, målat, sett på film, diskuterat och funderat.

Besöket på Universeum blev lyckat. Det var en dag med intryck från rymden, regnskogen, akvariehallen och mycket annat. Tack Helené som följde med och hjälpte till. Idag har eleverna fått skriva och berätta om sin dag på Universeum. Nästa vecka kommer klassen få lektioner om rymdresor, tynglösheten, gravitation, solen och månen.





















  • I förra veckan fick vi veta att Sussi slutar sitt jobb på skolan. Sussi har varit inne i klassen på tisdagar då jag har lite nedsättning i tjänst för andra uppdrag på skolan. Ersättaren blir Christoffer och han kommer att vara i klassen på onsdags förmiddagen med start redan v.4. Jag vill därför byta läsläxdag till tisdagar. 
  • På fredag har vi Röris ihop alla på F-3 i den stora idrottshallen. Det betyder att gul grupp kan komma in i klassrummet på fredag morgon. Röris kommer att hållas av Linus och startar kl 8:15. 
  • Grön grupp har fått en ändrad dag på idrotten. Tisdagar är bytt till torsdagar.  
  • Under de närmsta två veckorna kommer en lärarkandidat som heter Jenny att vara med i klassen. 

  • Vi kommer att åka skridskor måndagen den 27/1. Denna dag får barnen ta med sig matsäck. Vi kommer att åka mellan 10-12. Vi kommer att gå från skolan 8:50. Kan någon hjälpa till att köra packning till/från ishallen? Hör av er till mig i så fall. 
  • Sportlov vecka 7. Skolan är stängd men fritids är öppet. Ni som har ansökt om flexibelt sportlov kommer att få det. Läraren under veckan är Lotta Brage. Eleverna kommer att få arbetsmaterial att jobba med av mig.
  • Torsdagen den 20 februari är det föräldraråd på skolan. 
Vi vill förtydliga att eleverna inte får bjuda på sötsaker såsom glass, godis etc när det fyller år. Vi hänvisar till Partilles kostpolicy som finns att läsa på http://www.partille.se/Invanarservice/barn-och-utbildning/Hitta-snabbt-grundskolan/Maten-i-skolan/

Mvh Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar