fredag 7 september 2012

Veckobrev inför v. 37


Hej!

Ännu en skolvecka har gått. Jag vill börja med att tacka alla föräldrar som kom igår på föräldramötet. Jag kommer att skriva ner minnesanteckningar från mötet på bloggen.
Adressen till klassens blogg är: klassugglan.blogspot.com
Där kommer ni kunna ta del av barnens skolvardag samt all information från mig. Efter jul kommer barnen också att skriva i bloggen. Veckobrevet kommer inte ut i pappersform, om ni inte önskat det. Meddela mig om ni behöver ha en papperskopia.

Under veckan har vi redovisat sommarminnen och skrivit tillsammans. Snart är boken klar! Vi har arbetat med tallinjen 1-10, begreppen före/efter, fler/färre. Vi har gjort framsidan till mattepärmen och till hemliga läxan. Vi har spelat olika mattespel och gått till biblioteket.
I onsdags fick eleverna bekanta sig med datorerna som vi snart kommer att börja arbeta med. Vi kommer främst att skriva texter på datorn. Vi har också bekantat oss med Snytkorven som hjälper barnen att ta ett steg mot ett vaket nätanvändande.

Idag fick klassen en maskot. Vi hittade älgen Hälge i en soppåse som blev inkastad i klassrummet. Eleverna kommer nu att turas om att ta hand om Hälge på helgerna. Med följer en dagbok där de kan rita, skriva och måla vad Hälge har gjort. Idag blev det Charlie som fick ta hand om honom över helgen.



  • På onsdag är det skoljoggen. Alla elever på skolan springer till förmån för SOS barnbyar. Vi samlar inte in några pengar men det tar tacksamt emot via sms. ( Se bif. lapp) Barnen kan komma ombytta till skolan. Vi springer ca: 9.40 runt Björndammen.
  • Lappen om fotograferingen ska lämnas in senast fotodagen som blir mellan 24-26/9. Vi återkommer med dag.


  • På måndag får eleverna sin hemliga läxa. Den ska lämnas in och redovisas på fredag.


Med vänliga hälsningar
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar