söndag 9 september 2012

Föräldramötet den 6/9

Här kommer lite minnesanteckningar från mötet. Är det något du undrar över eller vill veta mer om, får du höra av dig till mig.


  • Loggboken - Eleverna har fått var sin loggbok som vi kommer att använda på följande sätt: På måndagen fyller vi i vad som kommer att hända under veckan. Eleverna kommer också att få veckans raketmål (ma) och veckans drakmål ( sv) Detta startar vi med v.38. Varje fredag kommer eleverna att utvärdera sin vecka i loggboken. Den skickas sedan hem över helgen. Ta för vana att titta i den varje helg. Ni får gärna skriva i den också. Skriv er signatur om ni har läst den. Loggboken ska alltid tillbaka till skolan på måndag. 
  • Eleverna kommer att skriva mycket på datorerna. Vi väntar bara på en skrivare som ska installeras. Alla elever i klassen har kommit olika långt i sin skriv och läsutveckling. Ingen ska skriva ensam utan vi kommer alltid att skriva två och två. Skrivuppgifterna kommer att kännas lustfyllda och motiverande samt att allt eleverna skriver kommer att ha en mottagare. Metoden kommer från Arne Trageton. Är ni nyfikna på att läsa mer kan ni söka på nätet: Att skriva sig till läsning. Jag lägger in ett litet klipp från Arne: 
l

  • Läxor - Eleverna kommer att ha en hemlig läxa och en läsläxa. Den hemliga läxan får dem på måndagar och ska lämnas in/redovisas på fredag. Läsläxan kommer vi att starta med v.38. Jag återkommer med vilken dag. 
  • Unikum - Ni kommer att få inloggning till Unikum inom en snar framtid. Det är ett verktyg för elevens IUP/skriftliga omdömen. Verktyget gör det lätt och smidigt att samarbeta lärare, föräldrar och elever emellan. 
  • Skolan har ett föräldraråd och det ska finnas två representanter från varje klass. Just nu är det bara  Gretas mamma som är med. Första mötet är den 24/9 kl 18 och det andra mötet är den 4/11. Känner du att du vill vara med och påverka och få en större inblick i skolan är du varmt välkommen att delta. Meddela Linda i så fall.
  • Klassen har även två klassföräldrar. Det är Adams mamma och Alexander E s mamma . 
  • Jag kommer att börja med lära-känna samtal snart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar