fredag 3 maj 2013

inför vecka 19

Hej!

Veckorna går och det är inte så många skoldagar kvar innan sommarlovet börjar. Tiden som är kvar kommer vi att fokusera på fjärilens samt grodans livscykel. Vi kommer att vara ute i skogen och studera vad som händer nu på våren. Vi kommer att läsa, skriva och måla olika saker som vi upptäcker och lär oss. Vi kommer också att fortsätta träna oss på olika matematiska strategier för att räkna ut olika tal inom talområdet 0-20.

Under veckan som gått har eleverna fått gå på ordjakt. Efter att de hittat olika ord som de skrivit ner på datorn fick de i uppgift att skriva dem i bokstavsordning.

 I tisdags var det dags för den årliga valborgsvandringen. Efteråt verkade alla vara supernöjda men trötta. I går skrev vi och målade om vår vandring i skogen. Vi har också hunnit göra en räknespindel på talet nio samt målat en härlig vårbild. Vi skissade, målade konturer med svart pastell och sedan använde vi vattenfärger till att färglägga. Riktiga konstverk blev det!






Ang matematikläxan så handlar den om att automatisera talen. Syftet är att kunna räkna talen utan att räkna på fingrarna etc.


  • På onsdag har vi en gemensam skräp-plockardag på skolan åk F-5. Vi kommer att, i våra blandade grupper, gå runt Präststjärn. Det kommer vara en poängpromenad som barnen ska svara på. Efteråt kommer vi grilla hamburgare på skolgården. 
  • Torsdag den 9/5 är skola/fritids stängt. Fredagen den 10/5 är fritids öppet för de barn som har omsorgsbehov. 
  • Klassen kommer att göra en utflykt den 4 juni. Vill ni följa med? Boka in i almanackan. 
  • Skolavslutningen är den 12 juni kl 9.00

Läxor v.19  

Läsläxa måndag till måndag
Matteläxa från måndag till måndag

Mvh Linda Olsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar