torsdag 22 maj 2014

inför v.22-24

Hej!

Det känns som sommaren är här.

I veckan har eleverna läst i sina läspar. Varje läspar fick i måndags redovisa vad de läser och hur de läser i sitt par. Det var intressant att höra att eleverna gör så olika samtidigt som några blev inspirerade till att läsa andras böcker.

Vi har tränat på att läsa faktatext och sedan skriva ner meningar som börjar på: Vet du att.....
Texten vi läste handlade om moln. Fråga gärna om de kommer ihåg någon fakta om moln.

I matematiken har vi arbetat med division. Jag har visat att mutliplikation hänger ihop med division och eleverna har fått pröva med laborativt material.
Vi har även tränat på klockan. Eleverna fick i början av veckan en genomgång om hela timmar, halv timmar, kvart i, kvart över, tio i, tio över osv. I slutet av lektionen fick de berätta för mig vilka klockslag som de känner sig osäkra på. I torsdag fick de tid att träna på just de klockslag. Spridningen är stor - vissa vill träna på hel och halva timmar, några vill träna på tjugo i/tjugo över, några på digital klocka och några vill ha problemlösning.

Två bra sajter på nätet där man kan träna klockan är:

www.elevspel.se
www.kunskapsstjarnan.se

Vi har även löst ett detektivuppdrag i Mattedetektiverna. Problemet handlade om att en liten fisk kunde vinna en metartävling mot en mycket större fisk. Den lilla fisken mätte 5 m medan den stora fisken mätte 4 m. Måttverktyget var en tumstock. Hur kunde detta ske?

Klassen har också fått en timme till att träna inför skolavslutningen.

  • I morgon, fredag, är skolan/fritids stängd.
  • Kulturskolan har bjudit in oss att titta/lyssna på en stråkkonsert med kulturskolans elever ihop Linda Lampenius nere på Kulturum på tisdag. Vi kommer att gå dit med klassen. Konserten börjar kl 12:30 och är 40 minuter lång. Vi kommer att vara tillbaka på skolan ca: 13:30.  
  • Tisdagen den 3/6 kommer klassen ha vikarie då jag är på student.
  • Torsdagen den 5/6 åker klassen iväg på en skolresa till Sillvik. Se separat utskick. Viktigt att ni lämnar in om ert barn får bada eller ej. Följ gärna med om ni kan och vill!
  • torsdagen den 12/6 är det skolavslutning. Avslutningen börjar kl 9.00, men alla eleverna samlas kl 8:45 på fotbollsplanen där vi ställer upp oss klassvis. Avslutningscermonin är ca: en timme och efter det är ni välkomna till klassrummet för klass 2a´s uppträdande. Skolan slutar kl 11:00. För de barn som har barnomsorg tar fritids vid kl 11.












He en trevlig helg!

Hälsningar Linda Olsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar