fredag 27 september 2013

inför v.40

Hej!

I går var vi och besökte Masthuggstorget för att se föreställningen: Alexander och påfågeln.
Det var en lite annorlunda pjäs och lång, men eleverna tyckte det var bra. Bamba hade skickat med pannkakor, frukt och grönsaker. Det är en fröjd att åka kollektivt med era barn. Alla sköter sig så bra. Efter besöket blev vi så inspirerade av just påfågeln att vi målade påfåglar idag.






Veckan startade med fotografering och vaccination. Vi fick inte gjort så mycket den dagen. Tankarna och känslorna hos barnen var lite överallt :)

I matematiken har vi arbetat med dubbelt och hälften. Testa gärna hemma om ditt barn förstår orden. Tex. vad är hälften av 10 kr? Om du dubblar dessa 7 bananer, hur mycket blir det?

Susie har läst berättelser om hur man räknade för i tiden. Eleverna har också tränat på att uppskatta olika summor samt arbetat med ental och tiotal.


  • På onsdag kommer klassen att lacka sina tänder med fluor. De ska inte borsta tänderna den kvällen.
  • Klassen kommer att vikarie på fredag då jag är bortrest.
Läxan i veckan är läsläxan. (ons-ons) 

Vi skrev inte i loggboken idag då vi valde att måla i stället.
På torsdag är det föräldraforum. Här kommer en öppen inbjudan till alla - även om du inte är föräldrarådsrepresentant.


Föräldraforum!
Vi vill hälsa alla våra föräldrarepresentanter välkomna till ett spännande möte om skolans trivsel- och ordningsregler! Vi kommer under höstterminen att arbeta med att utarbeta nya ordningsregler och självfallet måste vi ha med både våra elever och Er föräldrar i detta arbete. När Skolinspektionen kommer på besök i december kommer de att ha fokus på just detta område, så därför passar det extra bra!

Vi kommer börja gemensamt och gå igenom vad lagstiftningen och styrdokumenten säger om frågan. Får vi egentligen visa ut elever ur klassrummet eller beslagta mobiltelefoner? Vad gör man som elev eller förälder om man känner sig orättvist behandlad? Det blir både fakta och möjligheter till diskussioner!

Tid: Torsdag, 3 oktober kl. 18.00 - 19.30
Plats: Elevcaféet på äldre-delen. OBS! Ingång från trapphuset vid garageinfarten.


Dagordning
18.00 Välkomna och kort presentationsrunda
Rektorerna drar lite kort om vad lag och förordning säger.

18.30 Diskussioner i mindre grupper som leds av våra fyra arbetslagsutvecklare 19.00 Sammanfattning och kort presentation av gruppernas diskussioner
19.20 Övriga frågor från föräldrarepresentanterna till skolan
19.30 Slut

Det kommer bjudas enklare fika.
Välkomna!
Önskar rektorer och arbetslagsutvecklare 

Trevlig helg och vecka önskar jag er! Linda 

tisdag 24 september 2013

syskonfoto

Hej!

Önskar man att ta syskonkort sker detta i morgon onsdag kl 15.00
Vi personal från skolan kommer inte kunna ha möjlighet att hjälpa er barn med detta så vill ni ta syskonkort får ni föräldrar närvara.

Mvh Linda Olsson

söndag 22 september 2013

Läxan

Ett förtydligande om läxan:

Alla barn i klassen har ansvar för en "Partillefråga" som de ska försöka lösa/hitta svaret på.

Detta ska vi göra i skolan, men om man vill kan man försöka hitta lite fakta, lite ledtrådar hemma.
Läxan är inte att lösa frågan utan man kanske kan hjälpa sitt barn med frågor som:

  • Hur har ni tänkt att hitta svaret?
  • Kan vi hjälpa dig med något?
Det kan vara att man kanske kan läsa en text på internet som är för svårt för barnet själv att läsa eller hjälpa barnet att hitta vägar till svaret så att han/hon lättare kan jobba vidare i skolan med sin fråga. 

Gör så gott ni kan - läxans syfte är att underlätta skolarbetet lite då jag inte kan dela mig 20 gånger även om jag vill:) och jag vill inte servera dem svaret då dem själv har valt att arbeta på det här sättet. 

Lycka till!/ Linda


fredag 20 september 2013

Inför v.39

Hej på er!

På måndag blir det en spännande dag för oss i klassen. Vi börjar med fotografering och sedan är det dags för vaccinering kl 9.15. Jag kommer att skicka ner några i taget till skolsköterskan. Ingen idrott för gul grupp.

Vandringen vi gjorde igår blev succé. Alla kämpade på i uppförsbackar, trappor och nedförsbackar.

  • Vi åker på teater på torsdag. Vi tar med oss lunch från skolan. Ta med vattenflaska! Vi börjar och slutar som vanligt.
  • Finns det någon förälder som vill komma till klassen och berätta om sitt yrke? Det skulle vara så roligt att få hit er och jag vet att barnen hade uppskattat det. Sedan vet jag att det kan vara svårt att få ihop, men vi hoppas....
  • Jag tänker ge eleverna en läxa i veckan som handlar om att de ska försöka hitta svaret på sin "Partille-fråga". Det kan vara svårt och kanske inte alls går, men då har man försökt i alla fall. Eleverna kommer att få tid i skolan att lösa det, men jag hinner inte hjälpa alla samtidigt. Önskvärt är att man har försökt göra läxan till onsdag då vi kommer att ha nästa lektion till detta. Frågan skickas hem idag, fredag.














  • Jag skickar även hem tider för utvecklingssamtal. Eleverna kommer att gå in på sin profil under v. 40 och fylla i.

fredag 13 september 2013

Inför v.38

Hej!

Jag vill börja med att tacka alla föräldrar som var med i går på föräldramötet. Det är alltid givande och roligt att träffa er och höra era tankar och åsikter.

Under veckan har vi börjat med det nya temat som heter: Jag i Partille. Vi kommer att arbeta på många olika sätt under temat som sträcker sig från nu till början av november. Huvudämnerna i temat är So och svenska. Vi har börjat med att titta på Google earth och zoomat in Partille och Björndammen. Vi har tränat på att skriva adresser. Barnen har fått berätta vad dem vill veta om Partille. Klassen har bestämt att varje elev ansvarar för en fråga och att svaren ska bli en bok. Detta arbete kommer att bli spännande!

Idag hade klassen bestämt att man fick ta med sig en sak hemifrån att visa upp. Det var väldigt uppskattat. OBS! Detta gäller inte varje fredag. Det kanske blir en gång till denna terminen. Jag meddelar när i så fall.
  • På tisdag är det skoljoggen. Ta med en vattenflaska och sköna kläder och skor att springa i.
  • På tisdag är det Sussie Magnussons första dag i klassen. Hon kommer att vara i klassen från 8.00-11.00. Hon kommer i huvudsak att arbeta med No och matematik.
  • Läsläxorna flyttar jag till onsdagar. Barnen får gärna lämna in läxan på tisdagar. Många elever i klassen har läsläxa tre ggr i veckan. Dessa dagar är kvar som vanligt.
  • På torsdag kommer vi, tillsammans med 1A och FA, göra en vandríng genom Partille och upp till borgen. Ta med matsäck, ha på sköna skor och rätt klädd. Vi går även om det regnar.

  • FOTO: måndagen den 23/9 kl. 8.10
  • VACCIN: måndagen den 23/9 kl 9.15. Vill du som förälder följa med är det bara att komma.




  • Vi kommer att åka till Masthuggsteatern den 26/9. Vi på skolan står för lunchen. Det räcker att ta med en vattenflaska.
Läxa: läsläxa: onsdag till onsdag

Luskamma era barn i helgen! Om vi alla gör det kanske vi blir av med småkrypen.

Trevlig helg och vecka! Linda

tisdag 10 september 2013

Teatern inställd

Hej!

I går eftermiddag fick vi reda på att Masthuggsteatern hade ställt in sin visning.
Vi blev erbjudna att komma om två veckor igen. Vi får se om vi gör det.

Jag och Caroline beslöt oss för att åka på en utflykt. Vi åkte till slottskogen och Plikta.

För alla oss var det en toppendag! Vilka härliga ungar vi har att jobba med :)















fredag 6 september 2013

inför vecka 37

Hej!

Vi har haft en härlig vecka på Björndammens skola.
I början av veckan var vi i skogen för att ta en sista titt på hur det ser ut i naturen på sommaren. Efteråt skrev vi en text tillsammans om vad vi såg/upplevde.

Vi har pratat om läxor, varför vi går i skolan, olika rutiner, satt i register i pärmar, jobbat med mattespråket, bekantat oss med mattedetektiverna, läst Sandvargen, haft klassråd, räknat till 100, lånat böcker, sjungit på rytmiken och lekt/rört oss på idrotten och i skogen. 

  • tisdag åker vi in till stan för att gå på teater. Föreställningen heter Alexander och påfågeln och visas på masthuggsteatern. Ta med: matsäck. Vi börjar och slutar som vanligt. Jag hoppas jag hinner ge alla ny läsläxa under morgonen. Gör jag inte det då får ni läxan på onsdag.

  • Jag kommer att behöva ändra läxdag på läsläxan. Utöver klasslärartjänsten så är jag även arbetslagsutvecklare. Uppdraget gör att jag måste få 15% nedsättning i min tjänst. Den tiden kommer att ligga på tisdagar mellan 8-11 och då kommer Sussie Magnusson att gå in i klassen. Hon kommer att fokusera mycket på praktisk matematik. 
  • Idrotten har satt igång. Joakim är idrottslärare för gul grupp och Sebastian Kögel är för grön grupp. Efter v.7 byter grupperna tider/pedagoger. 

  • På torsdag den 12/9 är det föräldramötet kl 18.00. Hoppas ni har möjlighet att komma!! 
  • På fredag har klassen bestämt att det är visningsdag. Då får man ta med sig en leksak eller något annat man gärna vill visa klassen. Tänk på att inte skicka med med värdefulla/ömtåliga saker. 
  • Tisdagen den 17/9 är det skoljoggen. 
  • Torsdagen den 19/9 gör vi en vandring i Partille. Ta med matsäck denna dag!



100 riskorn

100 pärlor

100 gem

100 kakformar

100 ärtor

100 kakformar


I skogen i torsdags lekte vi "Gömma snittsel" 




Önskar er en trevlig helg och bra vecka 37!

Hälsningar fröken Linda

linda.olsson@edu.partille.se

torsdag 5 september 2013

Löss

Det går löss i klassen och i skolan. Ska vi bli av med lössen, ber vi er att titta noga i ditt barns hår. Luskamma!


http://www.lossguiden.se/?gclid=CLzhgvTftLkCFfF2cAodOhIA1w


Mvh Linda Olsson